برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
تئوری نظامی از فرضیهها، اصول پذیرفته شده و نظریههای هنجاری میباشد که در حوزههای مختلف دانش برای تجزیه و تحلیل، پیشبینی و توصیف ماهیت یا رفتار مجموعه مشخصی از پدیدهها تدوین میشود. همانگونه که از این تعریف بر میآید، نظریه علاوه بر توصیف پدیدهها به تحلیل آنها نیز میپردازد. هدف از تدوین نظریه، ایجاد ساختارهایی مفهومی برای نظم دادن به مشاهدات و تحلیل آنهاست تا بتوان از قابلیت این ساختارها برای تحلیل اتفاقات روزمره و پیشبینی اتفاقات آینده استفاده نمود.
این سوال برای اغلب افراد همیشه به وجود می آید که به واقع معماری چیست؟ معماری علم است یا هنر؟
معماری چیست؟ این سوال برای اغلب افراد همیشه به وجود می آید که به واقع معماری چیست؟ معماری علم است یا هنر؟ حوزه نفوذ معماری تا به کجاست؟ جایگاه رشته معماری در علم ساختمان کجاست؟ و سوالاتی از این قبیل که ذهن هر فرد حتی خود معماران را گاهی اوقات مشغول می کند.
معماری به عنوان یكی از قدیمی ترین علوم، از پیشینه ای كهن برخوردار است. از زمانی كه انسان پا به عرصه حیات نهاد، خود را آغاز نمود و تا به امروز پا به پای بشر و سایر پدیده های بشری روند تكاملی خود را طی كرده و دگرگونی های بسیاری را به خود دیده و به واسطه همین دگرگونی ها در طی زمان تعاریف آن نیز تغییر كرده است. معماری پدیده ای است كه طی هزاران سال وجود داشته است و نمونه های آن به شكل بناها و ساختمانهای متعدد در جهان پراكنده می باشد.
به خاطر داستاني در مورد گاو بني اسرائيل كه دستور ذبح آن به قوم بني اسرائيل داده شد. «آيات 67 تا 73 / بقره»
علت نامگذاري :
فسطاط القرآن، سنام القرآن
نامهاي ديگر :
محتوي سوره :
توحيد و خداشناسي از طريق مطالعه اسرار افرينش.
معاد و زندگي پس از مرگ همراه با مثالهاي حسي مثل داستان ابراهيم و زنده شدن مرغها و داستان عُزير.
اعجاز قرآن و اهميت اين كتاب آسماني .
درباره يهود و منافقان و موضع گيري آنان در برابر اسلام و قرآن و انواع كار شكني هاي آنان.
تاريخ زندگي پيامبران بزرگ مخصوصاً ابراهيم (ع)و موسي (ع).
بحث هايي در مورد احكام مختلف اسلامي از جمله: نماز، روزه، جهاد، حج و تغيير قبله، ارث، ازدواج و طلاق، احكام تجارت ودين، ربا، انفاق در راه خدا، قصاص، تحريم گوشتهاي حرام، قمار، شراب و بخشي از احكام وصيّت.
مؤمنين.مشركين و منافقين خلقت آدم و دستور سجده به فرشتگان در برابر آدم.
تعليم اسماء به آدم.
سر پيچي ابليس از سجده به آدم.
بناي كعبه توسط حضرت ابراهيم و نعمتهاي خدا.
آية الكرسي، آيه255 اين سوره است.
ترتيب سوره :
به ترتيب جمع آوري، دومين سوره و به ترتيب نزول، هشتاد و ششمين سورهاي است كه بعد از سوره «مطفّفين» و قبل از سوره«اَنفال»در مدينه نازل شده است. و در ميان سوره هاي مدني نيز اولين سوره است.
داستانهاي سوره :
حضرت آدم: 30تا 38،حضرت موسي 51تا73، حضرت ابراهيم: 123تا 133و258تا260،حضرت داود:246تا251،جنگ بدر:217و218،طالوت وجالوت:246تا251 گاو بني اسرائيل:68،اصحاب السبت:65،مهاجرين:218،عزير و مرگ 100ساله او:259
از رسول اكرم (ص) پرسيدند : كداميك از سوره هاي قرآن از همه برتر است؟ فرمود:« سوره بقره»، عرض كردند: كدام آيه از آيات سوره بقره افضل است؟ فرمودند: آية الكرسي».
چون آغازگر قرآن است به اين نام ناميده شده و اين سوره در زمان خود پيامبر (ص)نيز همين نام را داشته است و به خاطر حمد و ستايشي كه از خداوند به عمل آمده نام ديگر سوره حمد است.«آيه 1/حمد»
علت نامگذاري :
حمد،وافيه,شكر,سبع الثاني,ام الكتاب,اساس,كافيه,الكنز، ام القرآن، مناجات، شفا، دعا، صلوة
نامهاي ديگر :
محتوي سوره :
نعمتها و تربيت همه موجودات از ذات مقدس خدا سرچشمه مي گيرد.
اساس خلقت و تربيت و حاكميت خدا بر پايه رحمت و رحمانيت است.
توجه به معاد و سراي پاداش اعمال و حاكميت خدا بر آن دادگاه.
بيانگر توحيد در عبادت و تكيه گاه انسان به خدا.
بيان نياز و عشق بندگان به هدايت الهي.
توضيح صراط مستقيم كه از راه مغضوبين و گمراهان جداست.
اوّلش ستايش، وسطش اخلاص و آخرش نيايش است.
ترتيب سوره :
به ترتيب جمع آوري، اولين سوره است كه در قرآن آمده است. به ترتيب نزول، يك بار در مكه و يك بار در مدينه نازل شده است .
پيامبر اسلام (ص) فرمود: «هر مسلماني سوره حمد را بخواند, پاداش او به اندازه كسي است كه دو سوم قرآن را خوانده است ». از علي(ع) نقل شده كه پيامبر(ص) فرمود: «خداوند بزرگ به خاطر دادن سوره حمد بر من منت نهاده و آنرا در برابر قرآن عظيم قرار داده و سوره حمد با ارزشترين ذخاير غرّش خداست».ٍ
یکی از صفاتی که مانع راه کمال انسانی است و در قرآن به عبارات گوناگون و در جاهای فراوان و همچنین در روایات و فرمایشهای ائمه علیهمالسلام نسبت به آن صفت پرهیز داده شدهایم و برحذر داشته شدهایم، صفت تکبر و خودبزرگبینی است. این صفت برای پیشرفت انسان در مدارج معنوی، چیز بسیار خطرناکی است.
به وبلاگ من خوش آمدیداین وبلاگ در راستای انتشار فعالیتهای فرهنگی ،هنری ،قرآنی ، اعتقادی، دینی ومذهبی ، تربیتی کانون فرهنگی وهنری امام حسن مجتبی شهر سلامی ایجاد وراه اندازی شده است