آيا ايران در بحث هستهيي استراتژي روشني در برخورد با دشمن دارد؟
يك عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي، مهمترين پرسش سياسي روز را در زمينهي سياست خارجي و در ارتباط با پروندهي هستهيي كشورمان دانست و گفت: سوال اينجاست كه بالاخره سرنوشت پروندهي هستهيي به كجا ميرسد و آيا ايران در اين زمينه استراتژي روشني در برخورد با دشمن دارد؟
محمد هاشمي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) خاطرنشان كرد: مسالهي هستهيي ايران استخوان لاي زخمي است كه بر روي بسياري از مسايل ديگر كشور از جمله مسائل اقتصادي تاثير گذاشته است.
وي با بيان اينكه " براي ايجاد فرصتهاي شغلي در كشور نياز به جذب سرمايههاي داخلي و خارجي است" ادامه داد: سرمايه بدون احساس امنيت جذب نميشود و متاسفانه هم در يكي – دو سال گذشته دولت توفيق چنداني در جذب سرمايه نداشته است.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، طرح اين سوال كه " بالاخره نظام جمهوري اسلامي در رابطه با پروندهي هستهيي چطور ميخواهد عمل كند" را پرسش روز عموم ملت دانست و گفت: آمريكا امروز در برابر ايران داراي استراتژي است و اين استراتژي هم مبتني بر چند نكته است؛ اين كشور قصد دارد كه پروندهي ايران را تا مدتي به همين شكل نگه دارد تا از آثار منفي آن روي مردم استفاده كند.
هاشمي با اعتقاد بر اينكه " آمريكا قصد مذاكره با ايران را ندارد و تنها با طرح اين موضوع قصد دارد اهداف خود را دنبال كند" تصريح كرد: يكي از اهداف آمريكا از ابتدا اين بود كه تنها وارد صحنه نشود و ساير دولتها و كشورها را با خود همراه كند تا بگويد ما آمادهي مذاكره هستيم اما ايران اين قضيه را نميپذيرد.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: آمريكا در عراق دچار مشكلات جدي شده است لذا ميخواهد از اين راه مشكل خود را در عراق هموار كند.
هاشمي با بيان اينكه " آمريكا نميخواهد اگر قرار است اقداماتي عليه ايران انجام دهد اين اقدامات يكجانبه باشد" اضافه كرد: آمريكا تاكنون به همهي اهدافش كه در استراتژياش نسبت به پروندهي هستهيي دنبال ميكرده به جزء هدفش در عراق دست پيدا كرده است.
اين عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي، خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي بايد بر اساس استراتژي منطقي و درستي كه براي خود تعريف كرده و ميخواهد از طريق مذاكره از حق مسلم بينالمللي خود استفاده كند براي رسيدن به هدف راهكارهايي را انتخاب كند كه دشمن خلع سلاح شود.
هاشمي با اعتقاد بر اينكه " شرايط امروز ايران به گونهاي است كه نياز به يك طراحي جديد در روابط خارجي داريم" خاطرنشان كرد: اگر به نحوي عمل نكنيم كه دشمن خلع سلاح شود، خساراتي كه از اين ناحيه به كشور وارد ميشود جبرانناپذير است.
وي دربارهي اينكه چه كسي امروز بايد پاسخ سوالات هستهيي مردم را بدهد، گفت: دبير شوراي امنيت، وزارت خارجه، رييس جمهور و دولت بايد در اين زمينه پاسخگو باشند.
اين عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي، با تاكيد بر اينكه " استراتژي ايران در قبال دشمن تنها نبايد عكسالعملي باشد" اظهار داشت: معمولا سياست ما در قبال كشورهاي ديگر عكسالعملي است در حالي كه در اين نوع مسائل نبايد عكسالعملي واكنش نشان داد تا دشمن ما را در راستاي رسيدن به اهدافش هدايت كند. بلكه بايد استراتژيمان را به نحوي طراحي كنيم كه پيشتاز باشيم به گونهاي كه دشمن را به عكسالعمل واداريم.
هاشمي با بيان اينكه " متصديان امر بايد پاسخ دهند كه آيا جمهوري اسلامي در استراتژي خود نسبت به پروندهي هستهيي تاكنون موفق بوده است" اضافه كرد: بايد بررسي شود كه تاكنون دشمن چقدر در استراتژي خود نسبت به ايران موفق بوده و ميزان موفقيت ايران در اين زمينه چقدر بوده است.
هاشمي در پايان گفتوگو با ايسنا، خاطرنشان كرد: روشي كه تاكنون در برخورد با دشمنان در بحث هستهيي به كار گرفته شده است، نياز به بازنگري دارد.
نظرات شما عزیزان: