برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
«وحـدت » و «اتـحاد » از مـهم ترین مسائلی هستند که مسلمانان از صدر اسلام تاکنون، برمبنای تعالیم اسلامی و دیانت توحیدی با آن مواجه بـوده اند.در منابع اسلامی ـ به ویژه در قرآن کریم ـ از مسلمانان با واژه های «امت» و «امت واحده » یادشده و در زبـان سیاست مداران و مصلحان مسلمان نـیز از وحـدت و اتحاد بین امت مسلمان با اصطلاح «اتحاد اسلامی» یاد می شود. وجود اتحاد اسلامی بر توانایی و مقاومت جامعه برای مقابله با دشمنان خارجی می افزاید و فراهم کننده قدرتی حقیقی است؛ زیرا اگر مسلمانان از نـیروی عظیم انسانی، امکانات فراوان مادی، موقعیت های استراتژیک، فرهنگ و روحیه اعتقادی و فکری بالا برخوردار باشند، اما میان این اجزا و عناصر پراکنده اتحاد ایجاد نشود، این مجموعه بزرگ کارآیی لازم را نخواهد داشت.
منبع : مجله فرهنگ اسلامی - شهریور 1394 - شماره 26 , مقصود حسین
وحدت پیام اصلی بعثت است/ پیام وحدت اسلامی الغای مذاهب اسلامی نیست
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با بیان اینکه آنچه پیام جدی و محوری مبعث است وحدت اجتماعی مسلمانان به رغم تعدد مذاهب آنهاست، گفت: پیام وحدت اسلامی الغای مذاهب اسلامی نیست.
منبع : www.mehrnews.com
حجت الاسلام احمد مبلغی، با اشاره به فرا رسیدن عید سعید مبعث و نقش آن در وحدت گفت: مبعث، سه سطح همگرایی را به ترتیب پی می گیرد که عبارتند از: همگرایی بین اتباع مذاهب، همگرایی بین اتباع ادیان و همگرایی بین بشر.
منظور از وحدت مسلمانان این است که همه مسلمانان با وجود دیدگاه ها و سلیقه های متفاوت، در برابر دشمنان مشترک هماهنگ و منسجم عمل کنند. وحدت به معنای کنار گذاشتن مذاهب و آرای آن و ایجاد مذهب جدید نیست. از دیدگاه قرآن، ضرورت و اهمیت اتحاد، از اساسی ترین مسائل اجتماعی و دینی مسلمانان است. هدف واحد در سایه پرستش خدایی واحد، هشدار قرآن به پیامد اختلاف، چنگ زدن به ریسمان الهی و...، از بارزترین موارد تأکید قرآن بر وحدت است. در اینجا با محوریت وحدت به بررسی و شناخت آیات، روایات، سیره معصومین علیهم السلام و سیره علماء و اندیشمندان معاصر می پردازیم.
1 . اگر اهل سنت را به اهل قرآن متوقف بر سنت نبوی برای تفسیر قرآن تعریف کنیم، شیعه را اهل قرآن غیر متوقف بر سنت نبوی خواهیم دانست، زیرا شیعه ادامه تفسیر قرآن را بواسطه ائمه اطهار (ع) (حدود دویست سال بعد از پیامبر (ص)) می داند و سپس دوران غیبت که این تفسیر با امدادهای غیبی انسان کامل تداوم می یابد .
2 . ولایت وجه مشترک اهل سنت و اهل تشیع است، چون ولایت یکی از سنت های نبوی است و در قرآن نیز بر محبت ذی القربی تاکید شده است، ولی میزان معرفت شناسی این محبت مورد اختلاف است، اهل سنت (فقهای اهل سنت، بر عکس عرفای اهل سنت) صحبت را در سطح بسیار کمی قبول دارند، ولی شیعه، ولایت را دارای پشتوانه معرفتی بسیار عمیقی می داند، پس اختلاف سنت با تشیع بر اساس میزان معرفت شناسی ولایت است .
وحدت اسلامی به معنای یکی شدن مذاهب و یا شیعه شدن سنی، یا سنی شدن شیعه نیست، بلکه وحدت به معنای اتحاد و هم بستگی پیروان مذاهب مختلف اسلامی است. همه مسلمانان در عین حال که با هم اختلاف دارند می توانند با تکیه بر مشترکات بسیاری که دارند در برابر دشمنان اسلام صف واحدی را تشکیل دهند و از نفوذ بی گانگان و تسلط آنان بر مسلمانان جلوگیری نمایند.
منبع: سایت اسلام کوئست
سوال
حفظ وحدت بین شیعه و اهل سنت را توضیح دهید. آیا این بدان معنا است که ما با آنها هیچ اختلافی در امور دینی و عقاید نداریم؟
پاسخ
وحدت اسلامی به معنای یکی شدن مذاهب نیست. این وحدت نه شدنی است و نه منظور داعیان این وحدت است. وحدت به معنای نادیده گرفتن اختلافات و شیعه شدن سنی، یا سنی شدن شیعه نیست.
قطره تا دریا ; اتحاد ملی و انسجام اسلامی از دیدگاه شهید مطهری رحمه الله
نویسنده : یحیی مقدسان
اشاره
بی تردید، شهید مطهری، یکی از بزرگ ترین اندیشمندان جهان اسلام است که هنوز هم آثار گران سنگش، اهمیت والایی دارد. در این سلسله مقاله ها، به بررسی «اتحاد ملی و انسجام اسلامی» در آثار این شهید والامقام می پردازیم.
اتحاد مسلمانان یا مذاهب؟
مقصود از وحدت اسلامی چیست؟ آیا مقصود این است که از میان مذاهب اسلامی، یکی انتخاب شود و سایر مذاهب کنار گذاشته شود. یا مقصود این است که مشترکات همه مذاهب گرفته شود و مفترقات همه آنها کنار گذاشته شود و مذهب جدیدی بدین نحو اختراع شود که عین هیچ یک از مذاهب موجود نباشد یا اینکه وحدت اسلامی به هیچ وجه ربطی به وحدت مذاهب ندارد و مقصود از اتحاد مسلمین، اتحاد پیروان مذاهب مختلف، در عین اختلافات مذهبی در برابر بیگانگان است؟
فروزان از دو مشرق در سحرگاهان دو ماه آمد دو خورشید جهان افروز در دو صبحگاه آمد
دو موسی از دو دریا یا دو یوسف از دو چاه آمد دو رهرو یا دو رهبر یا دو مشعل دار راه آمد دو شمع جمع بزم جان و رکن محکم ایمان دو بحر رحمت و غفران دو دست قادر منان دو دریا را دو رخشان گوهر یکدانه پیدا شد دو جان جان جان دو دلبر جانانه پیدا شد
دو سرو ناز یا دو نازنین ریحانه پیدا شد دو شمع آفرینش یک جهان پروانه پیدا شد دو سرّ داور هستی دو جان در پیکر هستی یکی پیغمبر هستی یکی روشنگر هستی
یکی سر الّه اکبر یکی وجه الّه اعظم دو شمع جمع انسانها دو شاه کشور جانها
دو باب ا… احسانها دو بسم ا… عنوانها دو سرو باغ و بستانها دو باغ روح و ریحانها
دو واجب جاه امکانها دو مشعل دار کیهان ها دو خالق را نماینده دو قرآن را سراینده دو رحمت را فزاینده دو دلها را رباینده یکی بر اولیاء سادس یکی بر انبیا خاتم
بشارت ای تمام عالم هستی بشیر آمد گل بستان سرای آفرینش در کویر آمد نرفته ماه از بزم فلک مهر منیر آمد بشیران را بشیر آمد نذیران را نذیر آمد
عوامل بسیاری موجب نگرانی حضرت صاحب الزمان عج الله تعالی فرجه شریف از جانب شیعیان می شود که در زیر به نمونه هایی از این نگرانی ها می پردازیم .
باشد که با دوری از این امور از نگرانی های وجود نازنین ایشان بکاهیم و موجب شادی قلب نازنین مولای منتظران باشیم .
ان شاءالله چشمان گناهکار ما نیز پس از سالها انتظار و هجران به دیدن جمال بی مثالش منور شود و خداوند این سعادت را نصیب ما بگرداند که از محبان حقیقی و منتظران واقعی ظهور ایشان و از جمله سربازان رکاب حضرتش باشیم
نقش خانواده در انتقال محبت امام زمان(عج) از نهادها وسازمانهای دیگر برجستهتر مینماید. این مهم، راهکارهای ویژهای را طلب می کند،که توجه به وراثت زیستی و طبیعی، الگوهای نقش، فرهنگ سازی، ارزشانگاری و... رامیتوان از آن جمله دانست.
مقدمه:
نهاد خانواده از نهادهای مهم جوامع بشری است که بسیاری از نیازهای زیستی و روانی انسانها را برآورده میکند. انتقال ارزشها و باورداشتهای جامعه به فرزندان از مهمترین کارکردهای خانواده است.
از سوی دیگر، محبت و دوستی اهلبیت(ع)، به ویژه محبت امام زمان(عج)، از ارزشهای برجسته جامعه دینی به شمار میآید که انتقال این ارزش مهم، همانند ارزشهای دیگر از کارکردهای نهاد خانواده است.
چه کنیم که وجود امام زمان(عج) را در زندگی خود حس کنیم؟
خوشا به حال كسی كه چنین دغدغه ای دارد و آرزوی او این است كه امام زمان را در زندگی خود حس كند و پیوسته خود را در محضر او بداند. روشن است كه اگر آدمی به چنین نعمت بزرگی دست یابد، معنای واقعی زندگی را خواهد چشید و هویت حقیقی خود را خواهد یافت، اما برای رسیدن به این نقطه نورانی باید كارهایی را انجام
از آنجا كه مجموعه روايات رسيده از پيامبر اكرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در موردحضرت مهدي(ع) و ظهورآن حضرت و تشكيل حكومت عدل جهاني و ... به منزله اخبار و نويدها و بشارت هايي از آينده است و در كل بيانگر اين حقيقت است كه آينده جهان وضعيت خوبي خواهد داشت و حركت تاريخ به سمت فلاح و صلاح و روشنايي است، اما آيا امام مهدي(ع) كه در تمام اديان و مذاهب وعده آمدن او داده شده است متولد شده است؟ برخي در اين باره خواسته اند ترديدهايي ايجاد كنند. حقيقت اين است: در بسياري از روايات رسيده از پيامبر اكرم(ص) و ائمه اطهار(ع) تصريح به تولد حضرت مهدي(ع) شده است كه توجه به آنها هيچ گونه ابهامي را باقي نمي گذارد و همه شك ها را برطرف مي كند. وقتي رسول خدا(ص) با صراحت كامل مي فرمايد: امام مهدي نهمين فرزند امام حسين(ع) است بدين معنا است كه چهارمين امام، حضرت سجاد(ع) اولين فرزند امام حسين است و حضرت باقر(ع) دومين و ... حضرت امام عسكري(ع) هشتمين فرزند امام حسين(ع) است حضرت مهدي(ع) فرزند امام عسكري(ع) مي شود نهمين فرزند حضرت سيد الشهدا(ع). بديهي است كه وقتي امام حسن عسكري(ع) به شهادت تاريخ به وسيله سمّ به شهادت رسيد و هزاران نفر پيكر او را تا مرقدش بدرقه كردند و به خاك سپردند هر عاقلي اعتراف خواهد كرد كه امام مهدي(ع) هم تولد يافته است چرا كه نمي توان پذيرفت كه پدر گرامي آن حضرت به شهادت رسيده باشد اما خود او هنوز به دنيا نيامده باشد در اين باره شيعيان به بركت روايات فراوان ائمه اطهار(ع) هيچ گونه ترديدي ندارند. علماي بزرگ اهل سنت نيز به اين موضوع در موارد فراواني تصريح دارند. به عنوان مثال شيخ نجم الدين عسكري در كتاب المهدي الموعود المنتظر عند اهل السنةT تصريح دارد كه حدود چهل تن از علماي بزرگ اهل سنت در كتاب هاي خود رواياتي را از پيامبر(ص) نقل كرده اند و براساس آنها به ولادت حضرت اعتراف كرده اند و در كتاب منتخب الاثر 26 نفر ديگر بر اين تعداد افزوده شده است.
همه ی مسلمانان بر این باورند که این امّت، یک مهدى دارد و در این باره هیچ اختلافى ندارند. رسول خدا صلى الله علیه وآله مردم را از آمدن او آگاه ساخته، آنان را به ظهورش مژده داده و نام ها، صفات، القاب و دیگر خصوصیات او را بیان نموده است. روایاتى که در این زمینه در کتاب هاى شیعه و سنّى نقل شده از حد تواتر نیز بسیار فراتر رفته است. از همین رو براى مسلمانان در مورد این اعتقاد جاى هیچ اختلافى وجود ندارد. هر کس بر این احادیث اطلاع یابد و پس از تحقیق و بررسى، درستى آن ها را دریابد؛ آن گاه با چنین التفاتى به تکذیب اصل مهدویّت بپردازد، در واقع فرمایش رسول خدا صلى الله علیه وآله را تکذیب کرده است.
به وبلاگ من خوش آمدیداین وبلاگ در راستای انتشار فعالیتهای فرهنگی ،هنری ،قرآنی ، اعتقادی، دینی ومذهبی ، تربیتی کانون فرهنگی وهنری امام حسن مجتبی شهر سلامی ایجاد وراه اندازی شده است