بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین صلاة و السلام علی سید الانبیا و المرسلین حبیب الهنا و طبیب نفوسنا ابی القاسم محمد صلی الله علیه و علی اهل بیته الطیبین الطاهرین و المعصومین المکرمین».
عظمت خاص امام رضا(ع)
-عطای علم غیب به بندگان ویژه و خالص
برای اینکه بدانیم کجا هستیم و برای چه آمدهایم، روایتی را از وجود مبارک امیرالمؤمنین(ع) دربارهٔ حضرت علیبنموسیالرضا(ع) نقل میکنم. این روایت نشانگر این معناست که خداوند مهربان امیرالمؤمنین(ع) را بعد از پیغمبر(ص)، از علم غیب بهرهمند کرده بود. کتاب خدا میفرماید علم غیب ویژهٔ خداست، اما به هرکس از بندگانش که او را بپسندد، علم غیب عطا میکند. امیرالمؤمنین(ع) بندهٔ خالص، بندهٔ پسندیده، بندهٔ ویژه و خاص پروردگار مهربان عالم است و قلب او با ملکوت عالم در ارتباط است.
-حرم امام هشتم(ع)، انعکاسی از نور پروردگار
بهطور یقین، خداوند مسئلهٔ حضرت رضا(ع) را به امیرالمؤمنین(ع) خبر داده و این نشانگر عظمت خاص امام هشتم است. ما در یک مکان معمولی نیامدهایم و اینجا انعکاسی از عرش خداست، انعکاسی از ملکوت عالم است، انعکاسی از نور پروردگار عالمیان است. توفیق عظیم، ویژه و خاصی به ما داده شده است که ما را در این حریم، در این حرم، در این محل مبارک و مقدس پذیرفتهاند. از آمدن ما به اینجا معلوم میشود که خدا به ما هم نظر لطف، محبت و عنایت دارد. بر این اساس، ما باید قدردان خودمان باشیم و قدردانی از خودمان، به این است که ارزشهایی را که به ما عنایت شده است، حفظ کنیم تا غارتگرانِ ارزشها و شیاطین روزگار، این ارزشها را از ما غارت نکنند و ما را از حریم محبت خدا و عنایت پروردگار دور نکنند.
-پارهٔ تن امیرمؤمنان(ع) در شهر توس
امیرالمؤمنین(ع) ننوشتهاند که چه زمانی این خبر را دادهاند؛ ایام جوانیشان بوده، ایام میانسالیشان بوده یا روزگاری بوده است که در کوفه زندگی میکردند و اواخر عمرشان بوده است؛ فقط در کتابهای مهم ما نوشتهاند که حضرت فرمودند: «ستدفنُ بضعةٌ منی فی ارضِ توس من زارهُ عارفاً بحقه حرم َ اللهُ جسدهُ علی النار»، پارهٔ وجود من در آیندهٔ نزدیک در سرزمین توس دفن میشود.
شخصیت امیرمؤمنان(ع) در آیات و روایات
-امیرمؤمنان(ع)، نور خدا و چشمهٔ زلال علم پروردگار
شما برای اینکه معنی پارهٔ وجود من را بدانید، لازم است شخصیت امیرالمؤمنین(ع) را بشناسید، باید ببینیم علی(ع) کیست تا بفهمیم پارهٔ وجود او چیست؟ ما طبق روایات و آیات قرآن مجید میدانیم که بعد از خدا و پیغمبر اکرم(ص)، شخصیتی باعظمتتر از وجود مقدس امیرالمؤمنین(ع) در تمام عالم هستی وجود ندارد. امیرالمؤمنین(ع) طبق روایات، آیات و دعاها، نور است و طبق قرآن مجید، وجود پیغمبر(ص) است: «أَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ»(سورهٔ آلعمران، آیهٔ 61). امیرالمؤمنین(ع) چشمهٔ زلال علم پروردگار است. امیرالمؤمنین(ع) یدالله است.
-امیرمؤمنان(ع)، یدالله
اهلتسنن نقل کردهاند که جوانی در طواف خانهٔ خدا به یکی از خانمهایی که در حال طواف بود، بد و به حرام نگاه کرد و چشم از این خانم جوان طوافکننده برنمیداشت. امیرالمؤمنین(ع) آمدند و آرام یک سیلی به صورتش زدند و فرمودند: اینجا جای این کارها نیست! اینجا بالاترین جای عالم است، اینجا کنار کعبه است، اینجا مکه است، اینجا مسجدالحرام است. جوان آمد و به حاکم آن روز شکایت کرد که من خانمی را در حال طواف نگاه میکردم، علیبنابیطالب یک سیلی به صورت من زد؛ داد من را از علی بگیر . او را نسبت به این کارش محاکمه کن. حاکم به او گفت: جوان تو میدانی چه دستی به صورت تو سیلی زده است؟ او یدالله بوده است و من هرگز به امیرالمؤمنین(ع) اعتراض نمیکنم.
-امیرمؤمنان(ع)، ولیّاللهالأعظم
امیرالمؤمنین(ع) عینالله است، یعنی چشم خدا در این جهان هستی است؛ امیرالمؤمنین(ع) اذنالله است، امیرالمؤمنین(ع) جنبالله است، امیرالمؤمنین (ع) ولیّاللهالأعظم است. امیرالمؤمنین(ع) وجود مقدسی است که باز هم اهلسنت از پیغمبر(ص) نقل کردهاند که اگر کسی روزگار را بین رکن و مقام بگذراند، شب به عبادت بیدار باشد و روز روزهدار باشد و بدون اعتقاد به ولایت و امامت امیرالمؤمنین(ع) بمیرد، قیامت با صورت به جهنم میافتد. این امیرالمؤمنین(ع) است. بزرگان دین آدرس هم دادهاند، شما میتوانید سیصد آیه را در قرآن مجید ببینید که این سیصد آیه مصداق اتمّ و اکملش امیرالمؤمنین(ع) است یا بهعبارت سادهتر، این آیات در شأن و مقام امیرالمؤمنین(ع) نازل شده است.
نظرات شما عزیزان: